FOR INDUSTRY
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany
Obory veletrhu
Strojírenství
Povrchové úpravy
Energetika a elektrotechnika
Logistika

Ohlédnutí za Rokem průmyslu a technického vzdělávání


V průběhu celého roku 2015 podporoval Svaz průmyslu a dopravy ČR zájem o technické vzdělávání společně se zástupci firem, škol a mnoha organizací a institucí, ale i vládní politici, kteří slibují pokračovat v podpoře technického vzdělávání a zejména v požadovaných úpravách financování školství. Společnost ABF, a.s. se také zapojila do této kampaně.

Během roku se po celé republice uskutečnilo více než 400 akcí, a i když je jisté že vzdělávací systém nelze změnit za pouhý rok, podařilo se v některých oblastech propojit firmy a školy, zorganizovat exkurze žáků,  regionálních setkání zástupců škol, firem a veřejné správy, pořádat soutěže či dny otevřených dveří i odborné veletrhy.

Cílem bylo přispět k popularizaci technických oborů a poukazovat na přetrvávající bariéry v jejich vnímání, například průzkumem mezi rodiči žáků ZŠ. Na www.rokprumyslu.eu jsou prezentována klíčová odvětví, nabídky technického vzdělávání, příklady dobré praxe, informace o prosazovaných systémových změnách i volnočasových aktivitách vážících se k technice a průmyslu. Zde jsou také umístěny desítky videoreportáží z akcí kampaně i atraktivní animovaný videospot, který je k dispozici a využití.

Rodičům by při rozhodování o tom, na jakou střední školu poslat své dítě, měla pomoct ojedinělá elektronická publikace pod názvem Almanach technického vzdělávání. Ačkoliv Rok průmyslu a technického vzdělávání končí, Svaz průmyslu a dopravy bude dál aktivně podporovat technické vzdělávání s prioritním cílem působit na změny legislativy a na vzdělávací systém.






Více
Závěrečná zpráva 2018

Závěrečná zpráva 2017

Závěrečná zpráva 2016

Závěrečná zpráva 2015

Facebook