FOR INDUSTRY
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany
Obory veletrhu
Strojírenství
Povrchové úpravy
Energetika a elektrotechnika
Logistika

RCMT - váš partner pro výzkum a vývoj


RCMT - váš partner pro výzkum a vývoj

Výzkumné centrum pro strojírenskou techniku a technologii (Research Center of Manufacturing Technology – RCMT), které je organizační složkou Ústavu výrobních strojů a zařízení Fakulty strojní Českého vysokého učení technického v Praze, bude prezentovat ukázky spolupráce s průmyslem na veletrhu FOR INDUSTRY. Součástí expozice RCMT v hale 4 bude kromě jiného také prezentace výsledků případových studií zkoumající možnosti zvýšení výkonnosti obráběcího procesu pomocí inteligentních upínacích systémů obrobků.

Výzkumné aktivity RCMT se orientují na témata definovaná a rozvíjená ve spolupráci s průmyslem. Podpora výrobcům a uživatelům výrobních strojů je poskytována v každé fázi vývoje, výroby a používání výrobního stroje a výrobní technologie od vývoje, simulace, konstrukce a výrobní dokumentace pres montáž, oživení a naladění stroje, návrh a optimalizaci výrobní technologie až po diagnostiku a měření problémového chování stroje a procesu.

RCMT je řešitelem řady projektů aplikovaného výzkumu a vývoje s dotační podporou vypisovaných Technologickou agenturou ČR, nebo Ministerstvem průmyslu a obchodu (MPO) spolu s výrobci strojů. Rozsáhlá spolupráce s průmyslem probíhá v oblasti výrobní techniky a technologie i s uživateli strojů, kterým je RCMT zkušeným výzkumným partnerem.

Na mezinárodním poli iniciuje nebo se zapojuje do projektů EU v programu Horizon2020 a aktivně vystupuje v Mezinárodní akademii výrobního inženýrství CIRP. Spolupráce s řadou významných zahraničních výzkumných institucí a firem vede k dalšímu rozvoji RCMT, které se tak stává profesionálním a kvalitním partnerem pro výzkum a vývoj.






Více
Závěrečná zpráva 2018

Závěrečná zpráva 2017

Závěrečná zpráva 2016

Závěrečná zpráva 2015

Facebook